Over

renateEven voorstellen…
Ik ben, zoals mijn sitenaam waarschijnlijk al deed vermoeden, Renate. Leuk dat je op mijn filmblog kijkt!

Ik zal iedere week een aantal recensies posten van de films die ik die week gezien heb. Ik kijk behoorlijk wat films, maar ben nog niet helemaal thuis in het bloggen, dus schiet me niet meteen af 😉

Ik hoop dat deze website een plek wordt voor filmfans. Omdat ik nog niet zo heel lang geleden begonnen ben met deze site staan er nu  nog niet zo heel veel films op, maar hier wordt aan gewerkt! Vond je een film (wel of niet) leuk, schroom dan niet om een reactie te plaatsen onder de review! Het lijkt me leuk om te lezen wat anderen van een film vinden. Natuurlijk zijn tips ook altijd welkom! :)

Uitstervend ras
Ja, je hebt er een gevonden! Ik ben er zo een die nog graag de winkel inloopt en haar films aanschaft voor in de kast (die ondertussen flink uitpuilt) in de woonkamer. Voor de films die ik niet in de winkel kan vinden, struin ik de webshops af. Natuurlijk heb ik ook de nodige filmdienst abonnementen, want ja ook niet alles is zomaar te koop :( Ik ben me ervan bewust dat ik een van de weinigen ben die niet alles online streamt of download. Ik houd ervan om nog een dvd in de dvd speler af te spelen en stiekem ben ik ook wel erg trots op mijn verzameling en vind het niet erg om daarmee te pronken.

Vroeger, het lijkt alweer eeuwen geleden, was ik elke avond te vinden in de plaatselijke videotheek. En dan huurde ik niet 1 film, maar zeker wel 3 en soms 4 films :) De videolandpas was dan ook mijn meest waardevolle bezit toen. Tegenwoordig ben ik wat meer in de bioscoop te vinden, of gewoon thuis op de bank met een grote zak chips of bak popcorn 😉

Horror en Sci-fi
Hoewel ik eigenlijk alles kijk wat los en vast zit, heb ik natuurlijk wel een voorkeur. Mijn voorkeur gaat uit naar Horror en Science Fiction. En voordat je nu denkt dat ik een of andere Freak of nerd ben (nja, dat laatste misschien wel een beetje 😉 ) Ik ben eigenlijk heel normaal: ik heb een baantje, een vriendje en heel veel vrienden en vriendinnen. In mijn vrije tijd kijk ik dus veel films, maar houd er daarnaast ook heel erg van om lekker te koken (en eten!) en vind het ook geen straf om mezelf te verliezen in een goed boek.

Vragen? Opmerkingen? Stuur een mailtje naar renate@renatekijkt.nl of laat een berichtje achter op één van mijn social media kanalen.