iZombie (Seizoen 1, 2015)

iZombie★★★★☆ – 4 sterren.

Wie aan zombies denkt, zal ongetwijfeld denken aan half rottende personen die in slaapwandelmodus en in slow motion op je af komen, ondertussen met krakende en lage stem schreeuwend: “brains, brains, braaaiiiiinnnnsss!” Tenzij de enige zombie film die je gezien hebt natuurlijk “Warm Bodies” is…. En dan is iZombie ook een aanrader!

iZombie gaat over de geneeskunde student Liv Moore (gespeeld door Rose McIver), die na een uit de hand gelopen bootfeest verandert van een gelukkige, knappe student geneeskunde in een minder gelukkige en minder knappe zombie. In een klap is zij haar gelukkige en zorgeloze leventje kwijt en denkt ze alleen nog maar aan een ding: Hersenen! Gelukkig kan ze met haar studie geneeskunde snel aan de slag in het plaatselijke mortuarium, waar ze zeer makkelijk en bijna ongemerkt aan “verse hersenen” kan komen.

iZombie_brains

Bijna ongemerkt, want Dr. Ravi Chakrabarti (gespeeld door Rahul Koli), haar collega, komt er al snel achter dat alle lijken die Liv heeft dichtgenaaid een groot stuk van hun hersenen missen… Maar in plaats van bang te zijn, is Dr. Ravi Chakrabarti juist erg enthousiast en kan niet wachten tot hij Liv kan onderzoeken en misschien wel een anti-gif kan maken, wat haar weer in haar oude zelf kan veranderen.

Per toeval komen Liv en Dr. Ravi Chakrabarti erachter dat wanneer Liv de hersenen van een lijk heeft verorberd, zij ook de herinneringen van de overledene meekrijgt. En wanneer Detective Clive Babineaux (gespeeld door Malcolm Goodwin) daar lucht van krijgt, kan zij naast haar baantje als lijkschouwer ook mee als helderziende om de moorden op te lossen…

iZombie_investigation

Het acteerwerk krijgt wat mij betreft een ruime voldoende. De make-up daarentegen… Ik snap best dat het duidelijk moet zijn voor de kijker dat Liv nu een zombie is, maar moet het er zo dik bovenop liggen dat ook de andere personages in deze serie dit ook meteen door zouden kunnen krijgen? (Ze heeft een lijkbleek gezicht met panda-ogen en haar haar is van bruin naar bijna wit gegaan. Liv probeert haar zombielook ook niet erg te verbergen, wat wel vreemd is, want voor haar transformatie naar zombie was haar uiterlijk erg belangrijk voor Liv, want haar ex-verloofde komt een behoorlijk grote doos met flink wat make-upspul terugbrengen wanneer hij geen kans meer ziet op een hereniging.)

Het verhaal is goed opgebouwd. Je krijgt te zien hoe Liv was voordat ze een zombie was, hoe ze in een zombie is getransformeerd en hoe ze daar uiteindelijk weer een leven omheen gebouwd heeft. Ook wordt Liv steeds beter in haar rol van helderziende en is het grappig om te zien dat de hersenen niet alleen de herinneringen, maar ook wat karakteristieke kenmerken van de overledene meegeven. Iedere aflevering heeft ook weer een eigen moordzaak die opgelost moet worden en dat zorgt ervoor dat (het eerste seizoen in ieder geval) nergens saai wordt. Eigenlijk zit iZombie gewoon erg goed in elkaar!

iZombie_investigation2

iZombie is een comicverfilming van de gelijknamige comics van DC. De intro van deze serie laat dit ook duidelijk terugzien, want deze is volledig in comicstijl. Het is een heerlijke serie die na het zien van de eerste aflevering kan worden omschreven als een komische detectiveserie met een vleugje horror. Ondanks dat de hoofdpersoon een zombie is, wordt het nergens erg bloederig en goor (Ja, dat is wel jammer), zodat het ook voor de mensen die niet zo van horror houden ook best goed te kijken is.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge